In acest blog veti gasi in special retete incercate de pe alte bloguri.....Eu am invatat sa gatesc datorita acestor bloguri si sunt mandra ca am reusit!!!Fara voi nu as stii acum decat sa prajesc niste cartofi:))))Va multumesc!!Acest blog va este dedicat in totalitate!

luni, 28 februarie 2011

1 Martie

Va urez tuturor un calduros LA MULTI ANI!!!!!Sper ca toate dorintele sa vi se implineasca odata cu venirea primaverii!!

miercuri, 23 februarie 2011

Pilaf de orez cu pui si ciuperci

Ingrediente:
2 cani de orez
o ceapa
1 morcov
1 piept de pui
4 ciuperci proaspete
ulei
pasta de tomate(optional)
6 cani de apa
sare,piper,delikat

Calim ceapa impreuna cu ciupercile si carnea de pui.Le lasam sa fiarba bine.Adaugam un pahar de apa daca este nevoie.Tocati carnea si ciupercile in bucatele micute pentru a se fierbe repede.Cand sunt aproape fierte adaugam orezul,apa,morcovul ras si lasam sa fiarba.Asezonam dupa gust cu sare,piper,delikat.Cand orezul este fiert adaugam pasta de tomate(mie nu mi place sa vad orezul alb de aceea am folosit pasta de tomate) si oprim focul.Acoperim cu un capac si mai lasam 15 min sa se umfle orezul.Pofta buna!

joi, 17 februarie 2011

Pangasius la cuptor

Nu am mai reusit sa le fac poza si dupa ce le am scos din cuptor din pacate dar va puteti imagina cum aratau:)
Reteta este incercata de pe blogul `Preparam si mancam`.A fost delicios.Multumesc Daniela!

Ingrediente:
2 fileuri de pangasius
6 cartofi mai mari(incercati sa ii feliati cat mai subtire)
ulei
condimente pentru peste

Ungem fileurile cu putin ulei si le condimentam.Le dam la frigider pentru o jumatate de ora se se marineze.Feliem cartofii foarte subtire si ii asezam in tava.Adaugam fileurile peste cartofi,iar peste fileuri punem inca un rand de cartofi.Adaugam un praf de sare peste si dam la cuptorul incins la 220 de grad pana se rumenesc putin cartofii pe margini si pana pestele este facut.Delicios si sanatos!

Tocanita simpla de ciuperci

Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon proaspete
1 ceapa
2 catei de usturoi
ulei
sare,piper,delikat
pasta de tomate

Calim ceapa in putin ulei pana se inmoaie.Adaugam ciupercile taiate dupa cum ne place.Lasam sa fiarba.Cand apa aproape a scazut si ciupercile sunt fierte adaugam pasta de tomate,usturoiul tocat si asezonam.Mai lasam timp de 5 minute si oprim focul.Pofta buna!

Ciorba de vacuta

Ingrediente:
600 gr rasol alb de vita(puteti folosi si altceva)
1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 pastarnac
2 morcovi
3 cartofi
pasta de tomate
sare,bors magic cu smantana,delikat...

Punem la fiert carnea intreaga.Cu ajutorul unei spumiere indepartam spuma rezultata.Tocam legumele cubulete.Cand nu se mai formeaza spuma scoatem carnea si o taiem cubulete mici.Adaugam inapoi carnea si legumele si lasam sa fiarba.Cand sunt fierte toate adaugam pasta de tomate,sarea,borsul....si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care oprim focul.Servim cu muuuulta smantana.Pofta buna!

marți, 1 februarie 2011

Salata boeuf

Ingrediente:
un borcan 720 ml gogosari murati
o jumatate de borcan de 720 ml castraveti murati
1 kg cartofi
3 morcovi
o cutie mica de mazare
maioneza

Fierbem impreuna cartofii si morcovii.Gogosarii si catravetii ii taiem cubulete si ii punem la scurs.Cand s au fiert cartofii si morcovii ii lasam sa se raceasca si apoi ii taiem tot cubulete.Este important ca muraturile sa fie foarte bine scurse!!!Intr un castron mare amestecam gogosarii,castravetii,morcovii,cartofi si mazarea impreuna cu maioneza dupa gust.Putem adauga si sare dupa gust.Ornam dupa preferinta.Sa aveti pofta!

Sarmalute in foi de varza


Ingrediente:
2 kg foi de varza murata
1,5 kg carne tocata de porc
o cana orez cu bob rotund
3 cepe
300 gr kaizer afumat
pasta de tomate
foi de dafin
sare

Punem varza la desarat pentru cateva ore timp in care ii schimbam apa de cateva ori.Intr o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa si se inmoaie,adaugam orezul si amestecam bine timp de un minut dupa care adaugam o lingura de pasta de tomate.Lasam sa se raceasca dupa care adaugam totul peste carnea tocata si amestecam bine.Adaugam si sare dupa gust.Desfacem pe rand fiecare frunza de varza.Cele care sunt rupte le punem deoparte.Taiem nervura mai groasa si in functie de cat de mare este frunza de varza o lasam intreaga sau o taiem.Impaturim sarmalele si le asezam in oala astfel:frunzele mai mici si cele care sunt rupte le tocam si le adaugam pe fundul cratitei dupa care incepem sa asezam sarmalele.Dupa primul rand de sarmale punem un rand de kaizer taiat felii.Continuam cu sarmale.Peste ultimul rand de sarmale adaugam frunze de dafin si le acoperim cu frunze de varza intregi.Adaugam apa amestecata cu pasta de tomate cat sa le acopere 1-2 degete.Dam la fiert timp de 2 ore sau verificam daca varza este fiarta.Sarmalele nu se amesteca dar din cand in cand zdruncinam oala energic sa nu se arda si sa se afume.Spre sfarsit dam la cuptor pentru o jumatate de ora sa se rumeneasca putin.Pofta buna!

Tocanita de ficatei

Ingrediente:
1 kg ficatei de pui
2 cepe
pasta de tomate
sare
piper
ulei

Intr o tigaie fara ulei punem ficatei sa se prajeasca putin.Punem ceapa taiata marunt intr o oala la calit.Dupa ce s au prajit ficateii ii adaugam in oala peste ceapa adaugam un pahar de apa,2 linguri de bulion,sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba timp de 20 de minute sau pana vedem ca ficatei sunt gata.Servim alaturi de o mamaliguta.Pofta buna!

Pui taranesc la cuptor



Ingrediente:
1 kg pulpe pui (dezosate am pus eu)
1 ardei rosu gras
6 cartofi medii
o ceapa
o cutie de ciuperci intregi
150 gr kaizer
condiment de pui
frunze dafin
4 rosii cherry(optional)
4 catei de usturoi
ulei
smantana
450 ml apa cu delikat

Ungem tava cu putin ulei,taiem ceapa julien si o adaugam in tava.Peste ceapa adaugam cartofii taiati rondele.Taiem si ardeiul julien si il adaugam peste cartofi.Asezam bucatile de pui in tava pe care in prealabil le am frecat cu condiment de pui.Taiem kaizerul feliute si il asezam in tava.Adaugam si ciupercutele intregi.Punem si cateva frunze de dafin,rosiile cherry si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.Pisam usturoiul si il amestecam cu putin ulei,vegeta dupa gust si 450 ml apa.Amestecul obtinut il adaugam in tava dupa ce au trecut cele 20 de minute.Adaugam deasemenea si smantana si dam la cuptor din nou pana se rumeneste putin carnea.Reteta este incercata de pe Culinar!Este foarte buna...merita incercata
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...