In acest blog veti gasi in special retete incercate de pe alte bloguri.....Eu am invatat sa gatesc datorita acestor bloguri si sunt mandra ca am reusit!!!Fara voi nu as stii acum decat sa prajesc niste cartofi:))))Va multumesc!!Acest blog va este dedicat in totalitate!

marți, 28 septembrie 2010

Varza calita


Ingrediente:
2 verze medii
o ceapa
afumatura
ulei
sare,piper,vegeta
pasta de tomate
frunze dafin

Taiem varza fideluta si o frecam bine cu sare sa se inmoaie.Calim ceapa in putin ulei,adaugam varza,foile de dafin,apa cata dorim si lasam sa fiarba.Cand varza e aproape fiarta adaugam afumatura taiata dupa preferinta,pasta de tomate,sare,piper si vegeta dupa gust si dam la cuptor.Mai mestecam din cand in cand.Cand apa a scazut indeajuns si varza este putin rumenita la suprafata este gata.Este delicioasa cu un ardei iute alaturi si mamaliguta:)Pofta buna!

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Biscuiti cu nutella(Foarte ciocolatosi)



Ingrediente:


125 gr faina
2 oua
2 linguri cacao
2 linguri zahar
80 gr unt
3-4 linguri nutella
1 lingurita praf de copt

Amestecam ouale cu zaharul,adaugam untul topit si racit in prealabil,cacaoa,nutella,faina si apoi praful de copt.Compozitia rezultata o dam la frigider pentru 30 min.Apoi tapetam o tava cu hartie de copt si formam bilute cat o nuca si le asezam pe tava(compozitia este lipicioasa asa ca va va fi mai usor sa formati bilutele daca va umeziti palmele cu apa rece).Mai dam tava la frigider pentru 15 min timp in care incingem cuptorul la 180 grade.Coacem biscuitii timp de 15 min.Eu am presarat pe deasupra nuca de cocs dar puteti incerca mai multe variante cu nuci macinate,migdale macinate,bobite de ciocolata,etc...Sunt deliciosi...nu ma asteptam sa iasa chiar asa de buni.Reteta este preluata de pe blogul Laurei Adamache,deci mii de multumiri Laura.P.S Mie mi au iesit 26 de biscuiti.

vineri, 24 septembrie 2010

Placinta Dobrogeana



Ingrediente:

1 pachet foi de placinta 400gr(Bella am folosit eu)
500 gr smantana
500 gr telemea
5 oua
unt

Amestecam branza rasa cu 300 gr smantana.Ungem cu unt topit cate 2-3 foi pe care le suprapunem.Adaugam branzica si o intindem uniform pe toata suprafata,dupa care rulam foile.Facem acest procedeu de 5 ori.Ungem o tava cu unt si punem rulourile in aceasta.Le ungem pe deasupra cu unt topit.Amestecam cu mixerul cele 5 oua si 200 gr smantana si turnam amestecul in tava.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.A fost nemaipomenta.

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Garlic cheese bread


Din pacate nu am mai apucat sa i fac o poza si taiata fasiute deoarece a disparut in cateva minute dupa taiere.Oricum poate fi taiata dupa preferinta.Este nemaipomenita,nu am cuvinte!!!!Am cumparat 3 blaturi de pizza si prima data am facut doar unul pentru ca al meu ca de obicei a strambat din nas cand a auzit reteta dar ca de obicei i a placut atat de mult incat am facut si celelalte 2 blaturi imediat dupa:))).

Ingrediente:
blat de pizza(eu am folosit cumparat)
cascaval afumat(acesta imi place la nebunie)
30 gr unt/per blat
4 catei de usturoi/per blat

Preincalzim cuptorul.Amestecam untul cu usturoiul pisat(daca untul este nesarat adaugam sare dupa gust)si il intindem bine pe toata suprafata blatului.Adaugam cascavalul ras si dam la cuptor pt 10 minute.Taiem dupa preferinta..reteta originala se numeste Garlic fingers deci va imaginati cum ar trebui taiata.Reteta este inspirata de pe blogul lui Edith si o gasiti sub denumirea de Garlic fingers....eu insa am schimbat unele ingrediente cu ce mi a placut:).Oricum e minunata.Multumesc Edith.Sa aveti pofta

Mancare de mazare cu kaiser


Ingrediente:
o ceapa
300 gr kaiser
2 conserve mazare bonduelle mari
pasta de tomate
sare piper delikat dupa gust

Calim ceapa in putin ulei,adaugam kaiserul taiat fasiute si mai calim putin.Adaugam mazarea si un pahar de apa si lasam sa fiarba.Cand apa a scazut punem pasta de tomate,sarea si piperul dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care oprim focul.Pofta buna.

joi, 9 septembrie 2010

Ciorba de perisoare



In primul rand as vrea sa va spun ca nu prea imi plac ciorbele...cand eram mica nu mancam o ciorba nici batuta din cauza legumelor si a patrunjelului....eventual daca ciorba era strecurata poate o mancam dar altcumva nu.Insa de ceva timp simt nevoia sa mananc o ciorba din cand in cand.Problemele mele cu legumele si patrunjelul au ramas aceleasi deci veti observa ca este o ciorba cam saracacioasa dar mie mi a placut enorm.O recomand in special celor mofturosi ca si mine:P.Reteta o am de la o f buna prietena Carmen.Ms!!

Ingrediente pt perisoare:

carne tocata
o ceapa
1 ou

Ingrediente pt ciorba:

un morcov
o ceapa
2 cartofi
1 ou
bulion

Amestecam carnea tocata cu un ou si o ceapa tocata marunt.Punem sare dupa gust si facem bilute.Intr o oala punem la fiert ceapa,cartofii si morcovul taiate dupa cum ne place.Cand cartofii sunt aproape fierti adaugam perisoarele.Cand s au fiert perisoarele adaugam un ou batut si amestecam incontinuu dupa care adaugam bulionul,sare sau vegeta dupa gust.Mai lasam sa fiarba 2 3 minute si oprim ciorba.A iesit delicioasa.

vineri, 3 septembrie 2010

Raffaello:)




Ingrediente:

150 gr zahar pudra
200 gr lapte praf
200 gr nuca de cocos
unt 1 pachet
o punga mica napolitane cu vanilie
esenta de rom
migdale pentru umplut(eu nu am pus)

Atentie mare folositi paletele pentru framantat ale mixerului deoarece compozitia obtinuta e foarte tare si poate rupe paletele de crema sau le poate stramba!!!!
Mixam untul(sa fie la temperatura camerei) cu zaharul bine,adaugam laptele praf,nuca de cocos(opriti un pumn pentru tavalire) si napolitanele maruntite(in palma sau cu o sticla).
Dam la frigider pentru o jumatate de ora dupa care facem bilute,punem cate o migdala in mijloc daca dorim si le tavalim prin nuca de cocos.Sunt bune si imediat dar cel mai bine e sa mai fie lasate la frigider cateva ore deoarece vor deveni ca niste bomboane cumparate:)
Este incredibil cat de mult seamana cu bomboanele originale.Reteta este preluata de pe blogul Teo`s Kitchen.Multumesc Teo!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...